Вступити до родини ATR

Вбитий силовиками ФСБ окупантів звертався до ЄСПЛ — суд став на його бік та зажадав виплатити компенсацію у розмірі 17 тисяч євро: ZAMAN

12 травня 2021, 09:23
1262

У 2013 році Набі Рахімов звертався до Європейського суду з прав людини через його затримання у Росії з можливою екстрадицією до Узбекистану.

Нагадаємо, що у 2009 році чоловік їздив до Узбекистану. Наступного року служби нацбезпеки країни порушили проти нього кримінальну «справу» про причетність до організації «Хізб ут-Тахрір», що заборонена і в Узбекистані, і у Росії.

У 2013 році Рахімова затримали у Москві, оскільки узбецька влада оголосила його у розшук. Спецслужби Узбекистану заявили, що мають намір запросити його екстрадицію, і зажадали взяти чоловіка під варту.

Рахімов звернувся до адвокатів, передбачаючи, що в Узбекистані на нього чекає політичне переслідування і тортури. Водночас у Росії він утримувався у нелюдських умовах переповненої камери, що розрахована на кілька годин затримання.

У результаті ЄСПЛ став на бік Рахімова і зажадав виплатити йому компенсацію в розмірі 17 тисяч євро за судові та моральні витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ