Вступити до родини ATR

Шаховий турнір пам’яті Ервіна Ібрагімова — силовики окупантів викрали його у травні 2016 року: ZAMAN

13 травня 2021, 10:45
1600

У переддень трагічного викрадення в окупованому Криму члена Всесвітнього конгресу кримських татар політичні бранці Кремля, вимушені переселенці з Криму, народні обранці започаткували шаховий турнір.

Для кожного учасника важливо не показати власні навички, а вкотре привернути увагу до подій та життя кримчан в окупації, до переслідувань та знущань російських окупантів, до трагічної долі усіх, хто не бажає коритися владі загарбників.

У першому колі турніру грали 16 осіб. Далі — ще три кола гри до визначення переможців. Кращим став муфтій духовного управління мусульман Криму Айдер Рустемов.

У недалеких планах — проведення не лише шахових турнірів, а й турнірів з тенісу. Кожну гру присвячуватимуть безвісті зниклим та закатованим в окупації у Криму. З весни 2014 року на Кримському півострові пропало 44 людини. 23-ох знайшли живими, вони опинилися за гратами та зазнали тортур. Шістьох людей знайшли мертвими. А доля 15-ти, серед яких і Ервін Ібрагімов, досі невідома. Нагадувати ім’я кожного з них — одне з завдань таких турнірів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ