Вступити до родини ATR

Підтримую кримських татар та мрію про зустріч у нашому спільному і такому рідному Криму — омбудсмен Денісова до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2021, 19:50
1333

Україна вшановує пам'ять жертв депортації кримських татар та відзначає День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

«77 років тому, як і сьогодні, весняну красу затьмарювала війна. Але на кримських татар чекало ще одне випробування: на світанку до їхніх домівок прийшли люди зі зброєю, загнали у товарні вагони та вивезли до Сибіру та Середньої Азії», — написала на сторінці у Facebook Людмила Денісова, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

Омбудсмен нагадала про те, що лихо повторилося у 2014-му, коли внаслідок окупації півострова, багато кримських татар змушені залишати свою землю:

«93 кримських татар переслідуються РФ за політичними мотивами. З них 78 відбувають незаконне покарання на території РФ, а 15 — позбавлені права на свободу пересування, адже перебувають у тимчасово окупованому Криму під адміністративним наглядом. Вже восьмий рік кримськотатарський народ змушений боротися за правду і справедливість, за право жити на рідній землі, розмовляти власною мовою, зберігати традиції та культуру. Підтримую кримських татар у цій боротьбі та мрію про зустріч у нашому спільному і такому рідному Криму», — резюмувала омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ