Вступити до родини ATR

Важливі закони для Криму та кримських татар мають бути підписані до початку Кримської платформи: ZAMAN

24 травня 2021, 10:44
661

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що хоче підписати необхідні законопроєкти для жителів Криму, та висловив сподівання, що Верховна Рада встигне ухвалити їх до початку Кримської платформи.

«Я хочу підписати низку важливих законів і вірю, що вони до цього часу будуть проголосовані у ВР і для Криму, для кримських татар, для корінного населення Криму, і для багатьох кримчан. Я хочу, щоб ми це встигли зробити до Кримської платформи. Окрім цього, є ініціативи, пов’язані з безпековою ситуацією у Чорноморському та Азовському регіоні. Ці питання також будуть розглядатися на засіданнях Кримської платформи», — наголосив президент.

Як відомо, 18 травня президент подав до Верховної Ради законопроєкт про корінні народи України. Водночас, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив сподівання, що це стане основою для законодавчого визначення статусу кримськотатарського народу та зміни статусу АРК на кримськотатарську національно-територіальну автономію у складі України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ