Вступити до родини ATR

Чергове засідання окупантів у сфабрикованій «справі» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва: ZAMAN

24 травня 2021, 13:26
574

В окупаційному «суді» Армянська відбулося чергове засідання у сфабрикованій «справі» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Окупанти звинувачують його у недбалому зберіганні вогнепальної зброї та у незаконному  придбанні та зберіганні боєприпасів. Проти Джемілєва використовують матеріали «справи» його сина Хайсера, який у 2013 році за необережністю застрелив людину з батькового карабіну. 

Хайсер вже відбув покарання, його справа закрита та не має жодного відношення до так званої «справи» Мустафи Джемілєва.

За клопотанням захисту на останньому засіданні розглянули переклад документів фейкової «справи» з української мови на російську. Згідно них, Мустафа Джемілєв володів зброєю на законних підставах.

Окрім того, окупанти звинувачують Мустафу Джемілєва у так званому незаконному перетині держкордону Росії. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 роки потрапити до Криму з Херсонської області. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили. Мустафа Джемілєв має намір довести абсурдність звинувачень окупантів у Європейському суді з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ