Вступити до родини ATR

Юридично нікчемне, що має загрозу життю — Чубаров про сфабриковане окупантами кримінальне провадження щодо нього: ZAMAN

25 травня 2021, 09:10
565

Поки російські окупанти перебуватимуть в окупованому Криму, і світ не знайде механізми приборкати РФ, так зване «судове рішення» щодо вироку Рефату Чубарову матиме потенційну загрозу голові Меджлісу кримськотатарського народу.

Про таке завив сам очільник Меджлісу кримськотатарського народу.

«Рішення  є  юридично  нікчемним.  Ті,  хто це робить — коять злочин. Поки окупанти перебуватимуть в окупованому Криму, і світ не знайде механізми, аби приборкати РФ, таке  рішення має потенційну загрозу для мого життя. І я буду, як і раніше, обережно пересуватися  по різних  країнах, де у мене бувають відрядження. І, все ж, порівняно з тими, кого засудили у Криму  і кинули до в’язниць,  яких приговорили до 13, 17, 19  років реального ув’язнення, це рішення  щодо мене не є таким, яке б заслуговувало на увагу», — сказав Чубаров.  

Як відомо, 26 лютого 2014-го року щонайменше 10 тисяч кримських татар та інших проукраїнських активістів вийшли на мітинг під стіни кримської ради аби довести світові, що Крим — це Україна, і не дозволити проросійсько налаштованим парламентарям прийняти капітулянтські рішення із закликами до Росії буцімто допомогти півострову. Тож рік потому проти голови Меджлісу окупанти порушили справу за «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії». Хоча, навіть ніким невизнаний так званий «референдум», на якому намалювали «волевиявлення» про приєднання до Москви, відбувся лише у березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ