Вступити до родини ATR

Оголошення вироку голові Меджлісу кримськотатарського народу відбулося під наглядом окупаційних силовиків, телекамер російських пропагандистів, але без Рефата Чубарова: ZAMAN

2 червня 2021, 15:30
944

Під наглядом окупаційних силовиків, телекамер російських пропагандистів, але без Рефата Чубарова — саме так в окупаційному «Верховному суді» Криму почалося оголошення вироку голові Меджлісу кримськотатарського народу.

ФОТО: ATR

ФОТО: ATR

Біля суду на підтримку Чубарова зібралися десятки кримських татар.

До зали засідань запустили лише кількох слухачів. Іншим довелося чекати рішення на вулиці, їх не пустили навіть на подвір'я окупаційного «суду».

Нагадаємо, що розгляд «справи» проти голови Меджлісу Рефата Чубарова за буцімто «організацію масових заворушень» окупаційний «слідчий комітет» почав наприкінці березня минулого року, заочно. «Заворушеннями» окупанти називають 15-тисячний мітинг кримських татар та українців за територіальну цілісність України, який провели біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Захиснику за узгодженням Миколі Полозову заборонили брати участь у процесі, натомість дали адвоката за призначенням. Врешті, вирок окупантів — 6 років колонії загального режиму.

За буцімто публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії голові Меджлісу кримськотатарського народу призначили штраф у розмірі 200 тисяч рублів та 200 годин громадських робіт. Однак це покарання не буде реалізовано, адже ці статті російського кримінального кодексу декриміналізували. По завершенню суду, присутні на засіданні розповіли про всю абсурдність почутого звинувачення і вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ