Вступити до родини ATR

Єврокомісія представила нові правила для подорожей у майбутній літній сезон, який знову пройде в умовах пандемії: ZAMAN

3 червня 2021, 15:05
919

Згідно з планом, повністю вакциновані громадяни ЄС звільнятимуться від тестування або карантину при поїздці з однієї країни Європейського Союзу до іншої.

Раніше у травні країни-члени домовилися запровадити так звані «ковідні сертифікати». За допомогою QR-коду можна буде зрозуміти, чи щеплена людина, яким був результат її нещодавнього тесту або коли вона одужала від коронавірусу. Ці сертифікати мають набути чинності з 1 липня.

Очікується, що ті, хто зробив другу дозу щеплення не більше ніж за 14 днів до поїздки, можуть подорожувати вільно. Для інших діятимуть правила згідно з кольором зони, з якої вони їдуть.

При виїзді із зеленої зони жодних обмежень бути не повинно, з помаранчевої — можуть тільки попросити пройти тест, а з червоної — можуть помістити на карантин до отримання негативного результату тесту. Карантин не повинен застосовуватися за наявності сертифікату.

Щодо неповнолітніх, Єврокомісія пропонує не поміщати їх на карантин в разі, якщо у батьків є зелений «ковідний сертифікат». Окрім того, повністю звільнити від тестування пропонують дітей віком до шести років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ