Вступити до родини ATR

Стан здоров’я політв’язня Абдурахманова суттєво погіршився — омбудсмен звернулася до російської колеги з вимогою вжити невідкладних заходів

9 червня 2021, 14:32
1400

Стан здоров’я українського політв’язня, кримського татарина Меджита Абдурахманова, який незаконно утримується у «СИЗО №1 ГУФСИН России по Ростовской области» та безпідставно обвинувачується окупаційною владою у скоєнні кримінального злочину, а саме, участі в терористичній організації, суттєво погіршився.

Про це на сторінці у Facebook написала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Як мені стало відомо, наразі Меджит Абдурахманов скаржиться на постійні болі в спині, через що він не може самостійно пересуватися. Зокрема, для присутності Меджита на черговому судовому засіданні, йому була проведена місцева анестезія. Лише після цього, за допомогою спеціального медичного засобу для пересування, він був доставлений до суду. На сьогодні адміністрація СІЗО не надає українському громадянину належного обстеження та лікування, а звернення до медичної частини слідчого ізолятора ігноруються», — наголосила вона.

Омбудсмен звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою вжити невідкладних заходів для відновлення порушених прав Меджита Абдурахманова.

«Звертаюсь до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою забезпечити Меджиту Абдурахванову доступ до медичних послуг, а саме: провести повне обстеження в кваліфікованій цивільній медичній установі та надати йому відповідний комплекс лікування», — закликала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ