Вступити до родини ATR

«Судді» окупантів, який виніс вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову, Прокуратура АРК спрямувала обвинувачення до суду: ZAMAN

18 червня 2021, 11:59
1100

У Прокуратурі АРК вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову називають незаконним, а самого «суддю» звинувачують у державній зраді, оскільки до окупації він так само працював суддею, а потім перейшов на бік окупантів. У разі доведення провини йому загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років.

Нагадаємо, що 27 вересня 2017 року окупаційний «Сімферопольський районний суд» засудив Умерова до двох років колонії-поселення за висловлювання в ефірі телеканалу ATR, які нібито зазіхають на територіальну цілісність Росії.

Окрім того, Ільмі Умерову заборонили два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ. Умеров назвав кримінальну «справу» проти нього політично мотивованою.

25 жовтня 2017 окупанти звільнили Умерова разом з головою Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом, і передали їх Туреччині. Пізніше Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ