Вступити до родини ATR

Більше чотирьох мільйонів смертей на рахунку COVID-19 по всьому світу: ZAMAN

21 червня 2021, 10:03
688

При цьому на зміну британському альфа-варіанту коронавірусу швидкими темпами приходить індійський дельта-варіант. Як з'ясували вчені, цей штам збільшує ризик госпіталізації удвічі.

Ще одна сумна статистика показує, що перші два мільйони смертей сталися у перший рік після початку пандемії, а наступні два мільйони — всього за п'ять місяців. Це пояснюють тим, що вірус мутує. Його нові варіанти виявилися смертоноснішими, а також стійкішими до вакцин.

Хоч у США, Великобританії та інших багатих країнах випадків захворювання стає менше, осередки пандемії, як і раніше, дуже серйозні на більшій частині території Латинської Америки.

У регіоні з березня триває найгірший спалах. Такі країни, як Болівія, Чилі, Бразилія і Уругвай, поки не можуть стримати вірус і провести масштабну вакцинацію.

Раніше директор Панамериканської організації охорони здоров'я сказала, що головна проблема Південної і Північної Америки — це відсутність препаратів.

Країни «Великої сімки» пообіцяли виділити один мільярд доз вакцини від COVID-19 бідним країнам і країнам, що розвиваються.

Серед одержувачів буде й Індія, де дуже висока смертність від коронавірусу. Згідно зі статистикою, на Індію щодня припадає одна з трьох смертей від COVID-19 у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ