Вступити до родини ATR

Британський флот продовжуватиме ходити біля берегів окупованого півострова — міністр оборони Великої Британії: ZAMAN

25 червня 2021, 09:15
1074

Королівський флот і надалі ходитиме біля берегів окупованого Криму, бо це українські води.

Так, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес прокоментував інцидент з нібито обстрілом есмінця «Дефендер» біля мису Фіолент.

Він зауважив, що британські військово-морські сили неухильно дотримуються міжнародного морського права і ніхто не завадить мирному проходу.

Водночас, речниця російського МЗС назвала позицію британського міністра «брехнею в обличчя».

Нагадаємо, що напередодні у Міноборони агресора заявили, що відкрили вогонь на шляху британського «Дефендера», який проходив неподалік окупованого Севастополя. Після цього есмінець королівського флоту, на думку росіян, змінив курс.

Заяву окупантів спростував журналіст медіакомпанії ВВС, який перебував на борту «Дефендера» та разом з командою прямував з Одеси до грузинського порту Батумі. Він підтвердив, що есмінець прямує у 12 милях від кримського узбережжя і бачить російські літаки та катер. Зафіксовані переговори між британським та російськими кораблями. Від екіпажу агресора лунали погрози, що у разі, якщо не буде змінено курс, відкриють вогонь. Команда «Дефендера» приготувалася дати бій, але зіткнення не сталося і есмінець попрямував своїм шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ