Вступити до родини ATR

Китай ув’язнює представників мусульманської релігійної меншини — в ООН вимагають надати доступ для незалежного розслідування: ZAMAN

25 червня 2021, 10:49
945

Посли понад 40 країн-членів Організації Об'єднаних Націй закликали Китай відкрити доступ до регіону Сіньцзян для Верховного комісара ООН з прав людини для незалежного розслідування.

За свідченнями очевидців, у цьому автономному районі КНР ув’язнили понад мільйон представників мусульманської меншини уйгурів.

Спільну заяву щодо Китаю зачитала посол Канади в ООН Леслі Нортон від імені таких країн як Австралія, Велика Британія, Франція, Німеччина, Японія та США. Вона зауважила, що у центрах ув’язнення у Сіньцзяні люди піддаються насильству.

Водночас, Пекін заперечує усі звинувачення та стверджує, що для уйгурів відкрили так звані «центри професійної підготовки». Там, за словами влади, людям допомагають отримати знання та влаштуватися на роботу. Втім, свідки розповідають, що це просто в’язниця, де бранців змушують відмовлятися від своєї віри, слухати та вивчати праці комуністичних лідерів КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ