Вступити до родини ATR

Тіло вбитого громадянина Узбекистану Набі Рахімова не видають адвокатам — суд відхилив скаргу: ZAMAN

26 червня 2021, 12:07
816

Окупаційний «Київський райсуд» Сімферополя визнав законним затягування видачі тіла Набі Рахімова, вбитого внаслідок облави ФСБ.

У «суді» розглянули скаргу адвоката Сіяра Паніча, подану в інтересах дружини вбитого проти Слідчого комітету Росії про визнання їх дій незаконними.

Раніше, Паніч вже подавав до Слідчого комітету кілька клопотань про видачу тіла та ознайомлення з матеріалами «справи». Втім, окупаційні «слідчі» відмовились видавати тіло. Відповіді дали з порушеннями. З часу вбивства Набі Рахімова минуло вже півтора місяці.

Нагадаємо, що політичний біженець з Узбекистану Набі Рахімов був убитий 11 травня співробітниками ФСБ, нібито за спротив під час затриманні. Дружину Сохібу Бурханову окупанти відправили до фільтраційного табору для іноземців, у Краснодарському краї Росії. Звідки її хочуть депортувати до Узбекистану. Окупанти звинуватили її в порушенні паспортного режиму та призначили 2 тисячі рублів штрафу. Всупереч рішенню ЄСПЛ про недопущення депортації, окупаційна «влада» своє рішення не переглянула. А неповнолітніх дітей, у разі, якщо родичі не заберуть їх до Узбекистану, передадуть до дитячого будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ