Вступити до родини ATR

Символ опору та українського Криму — біля Міністерства закордонних справ України урочисто підняли кримськотатарський прапор

28 червня 2021, 08:38
984

26 червня біля будівлі Міністерства закордонних справ України у Києві урочисто підняли кримськотатарський прапор. На урочистостях були присутні представники кримськотатарського народу — лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар, які привітали кримських татар та українців з важливим святом — Днем національного прапора кримських татар.

Фото: QHA

Фото: QHA

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму виступі нагадав, як наприкінці 1980-х років кримські татари завдяки своїй самовідданій боротьбі за право жити на рідній землі долали усі перепони, що створювалися радянською владою упродовж багатьох років.

«Щоб знайти відповідь новим перешкодам, що створювалися у Криму, кримськотатарському народу потрібно було згуртуватися, тому був скликаний Курултай. 30 років тому саме у ці хвилини у Сімферополі відкривалася перша сесія Курултаю кримськотатарського народу 2-го скликання, який і прийняв постанову щодо кримськотатарського національного прапору та гімну, завдяки чому ми сьогодні маємо таке свято», — нагадав Рефат Чубаров.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар зауважила, що День кримськотатарського прапору є важливим для кожного українського дипломата, адже нагадує про боротьбу за український Крим.

«Сьогодні кримськотатарський прапор є символом опору, на жаль, сьогодні тривають переслідування, і більшість політв’язнів є представниками корінного народу, тому ми ставимо перед собою амбітні плани, зокрема, про Кримську платформу — майданчик, де ми плануємо консолідувати увагу міжнародної спільноти», — наголосила перша заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ