Вступити до родини ATR

В Україні відкрилося 214 освітніх центрів для абітурієнтів з окупованих територій — «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» чекають на вступників: ZAMAN

2 липня 2021, 09:58
877

Кількість абітурієнтів з окупованих територій збільшується, а Україна відкрила 214 освітніх центрів.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. 

Центри «Крим — Україна» та «Донбас — Україна» працюють не лише на базі ЗВО, що підпорядковані Міністерству освіти, а й у закладах Міністерства культури, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства внутрішніх справ. 

За словами міністра, абітурієнти з окупованих територій можуть вступати на рівень бакалавра, магістра медичного та фармацевтичного або ветеринарного спрямування на базі повної загальної середньої освіти та молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти. 

Абітурієнти з окупованих територій, які бажають вступити до українських ЗВО на бюджетну форму навчання, до 20 липня мають подати заяву та заповнити  декларацію в освітньому центрі, а на контрактну форму навчання — до 20 вересня. 

Також на базі освітнього центру передбачено складання двох іспитів державної підсумкової атестації — з історії  України та української мови. Ще один профільний іспит встановлює заклад вищої освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ