Вступити до родини ATR

Системний тиск окупантів на релігійні громади — апеляційний «суд» відмовив у скасуванні штрафу імаму з Судаку Аблякіму Галієву: ZAMAN

6 липня 2021, 08:55
590

Все робиться для того, щоб призначити керованого «Муфтіятом», підконтрольного імама.

Так, адвокат Рустем Кямілєв прокоментував рішення окупаційного «Судацького суду», який відмовився скасувати раніше призначений штраф.

Наприкінці минулого року, так званий «мировий суд» Судака звинуватив імама Галієва в місіонерській діяльності та призначив штраф у 5 тисяч рублів, нібито за те, що він закликав до Ісламу людей інших віровчень, не маючи ліцензії від підконтрольного Кремлю «Муфтіяту». Аблякіма Галієва вже протягом 20 років знають, як імама.

Раніше окупаційні «суди» у Криму за таким звинуваченням оштрафували сімферопольського імама Расима Дервішева. Адміністративні «справи» були відкриті проти імамів з села Зарічне Сімферопольського району Арсена Кантемірова, Асана Бекірова, імама релігійної громади «Алушта» Юсуфа Аширова.

Ділявера Халілова через проведення п'ятничного намазу в мечеті села Завітне Совєтського району звинуватили у проведенні несанкціонованого мітингу і оштрафували на 30 тисяч рублів. Правозахисники вважають, що ці адміністративні «справи» пов'язані з системним тиском на непідконтрольні «Духовному управлінню мусульман Криму» автономні релігійні громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ