Вступити до родини ATR

Позов проти президента України — до списку «злодіїв у законі» РНБО потрапив чеченець, який допомагав українським військовим на фронті: ZAMAN

9 липня 2021, 09:38
1129

Верховний Суд України почав розгляд позову чеченця Асламбека Амагова про визнання протиправним та скасування Указа Президента України, яким РНБО ввів санкції проти громадян Росії, яких вважають «злодіями в законі».

Якимось чином до списку потрапив і сам Асламбек, який був волонтером та допомагав українському війську на східному фронті.

На суді його не було, інтереси представляв адвокат Іван Ангелін.

Якщо Асламбека депортують до Російської Федерації, найвірогідніше, чоловік одразу потрапить до катівні. 

З боку відповідача, тобто президента України, була присутня адвокат Оксана Бойдаченко, однак коментувати справу та дати відповіді на питання вона категорично відмовилася.

Захист клопотов про долучення до справи стенограми засідання РНБО, де було прийнято рішення про внесення Асламбека Амагова до цих санкційних списків.

Адвокат вважає, що ці документи допоможуть зрозуміти, наскільки рішення Ради Нацбезпеки було обгрунтованим. Суд задовольнив клопотання, а наступне засідання відбудеться 4 серпня.

Зараз Асламбек не може пересуватися країною, заблоковано його банківські картки та рахунки.

Нагадаємо, що у травні Президент України анонсував війну зі «злодіями у законі». Це питання розглядали на засіданні РНБО.

Однак у санкційних списках разом зі злодіями та бандитами опинилися бізнесмени, ветерани російсько-української війни з добровольчого батальйону «імені Шейха Мансура» та волонтери. Усі вони, здебільшого, є вихідцями з Північного Кавказу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ