Вступити до родини ATR

За кримськотатарський стяг, за свій народ та всю Україну — борця Ленура Темірова урочисто проводжають на Олімпіаду в Токіо: ZAMAN

16 липня 2021, 09:40
994

Кримськотатарський борець Ленур Теміров представлятиме Україну на Олімпіаді у Токіо. Підтримати та надихнути Ленура на звитяги прийшли лідер кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, Муфтій Духовного управління мусульман Криму Айдер Рустемов та керівництво Меджлісу.

31-річний спортсмен почав займатися греко-римською боротьбою ще у шість років. Зараз його мета — привезти Олімпійське золото.

Незмінний тренер Ленура Ісмет Салієв пишається своїм підопічним. Під орудою свого наставника Ленур перебуває вже чверть століття. З ним і пов'язує всі свої звитяги. 

Першу міжнародну бронзову медаль спортсмен завоював на Чемпіонаті Європи ще юнаком. Згодом, виборював медалі у кожній віковій категорії. А у 2019 році, на Чемпіонаті світу у Казахстані, виборов ліцензію на токійську олімпіаду у складі української збірної.

Від колишнього політв'язня Ісмаїла Рамазанова Ленур Теміров отримав у подарунок національний стяг ручної роботи із золотою тамгою.

Кримський татарин налаштований боротися лише на перемогу. Свої сили він зможе випробувати вже 2-го серпня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ