Вступити до родини ATR

Неузгоджені дії окупантів — Мустафу Джемілєва викликають на «суд» попри заборону в’їзду до Криму: ZAMAN

19 липня 2021, 08:00
516

Мустафа Джемілєв готовий приїхати на судилище у власній «справі», якщо заборону на в’їзд до окупованого Криму буде знято.

Про це він повідомив своєму адвокатові Миколі Полозову. 

Лідер кримськотатарського народу, якого окупанти заочно судять, отримав повістку з вимогою з’явитися на засідання в окупаційний «суд» Армянська. 

Адвокат Микола Полозов звертає увагу на неузгодженість дій російських силовиків, оскільки Мустафі Джемілєву заборонено в’їзд до Криму на найближчі 14 років.

«Тобто, один орган забороняє в'їзд Мустафі Джемілєву на 15 років, а інший вимагає обов'язкової його явки на засідання 5 серпня.  Тут ситуація як у старому анекдоті: шановні органи, ви або хрестик зніміть, або труси вдягніть, тому що в такому вигляді ситуація виглядає надзвичайно і очевидно безглуздо для будь-якого стороннього спостерігача», — прокоментував він. 

Нагадаємо, що 13-го квітня минулого року окупанти звинуватили  Мустафу Джемілєва у недбалому зберіганні вогнепальної зброї,  незаконному  придбанні та зберіганні боєприпасів, а також у так званому незаконному перетині держкордону Росії. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 року потрапити до Криму з Херсонської області. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ