Вступити до родини ATR

Вступ без ЗНО для абітурієнтів з окупованих територій — ТНУ ім. Вернандського чекає на майбутніх студентів: ZAMAN

19 липня 2021, 12:45
547

Абітурієнти з окупованих територій можуть подавати документи на вступ до Таврійського університету ім. В. І. Вернадського до 20 липня.

Пізніше відбуватиметься другий етап вступної кампанії, що триватиме до 20 вересня. 

Вступ для абітурієнтів з Криму та Донбасу здійснюється за спрощеною програмою без проходження ЗНО. Перше, що треба зробити — звернутися до освітніх центрів «Крим-Україна» або «Донбас Україна». 

Там абітурієнтам допоможуть заповнити освітню декларацію та розкажуть, коли і які вступні іспити складати. 

Ректор Таврійського національного університету Володимир Казарін закликає тих, кому не вистачить бюджетних місць, вступати на контракт, а університет згодом допоможе контрактникам якнайшвидше перейти на бюджет.

Ректор також гарантує, що університет надасть місця у гуртожитках всім без винятку, допоможе студентам працевлаштуватися під час навчання, або запропонує літній підробіток за кордоном. 

Студенти університету можуть стати програмістами, журналістами чи педагогами, отримати економічну або філологічну освіту. 

Кафедра східної філології цього року оновила освітні програми для охочих стати знавцями кримськотатарської філології. 

Так, бакалаври зможуть вивчати не лише кримськотатарську мову та літературу, а й англійську та більше практикувати переклад. Для магістрів додатково пропонується спеціалізація з вивченням основ журналістики. 

У Таврійському національному університеті чекають на абітурієнтів з окупованих територій і нагадують, що при собі треба мати довідку переселенця, український документ, що посвідчує особу, а якщо його немає — свідоцтво про народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ