Вступити до родини ATR

У селищі, де проходитиме Олімпіада, зафіксовано перші випадки COVID-19 — порушено «ковідну бульбашку»: ZAMAN

21 липня 2021, 12:35
682

Так звану «ковідну бульбашку» Олімпійського селища в Токіо вже порушено.

Про це заявив місцевий фахівець у галузі охорони здоров'я Кендзі Сібуя. 

Це, за словами спеціаліста, може призвести до масштабного поширення COVID-19 серед населення Японії.

«Відвідувачі, спортсмени, журналісти, делегати, звичайно, повинні перебувати всередині так званої бульбашки, але вона не діє належним чином. Очевидно, система порушена, оскільки є якась взаємодія між гостями та відвідувачами, а також місцевими жителями», — заявив експерт.

У неділю в Олімпійському селищі виявили перший випадок COVID-19 серед учасників Ігор. А там проживатиме понад 11 тисяч спортсменів.

«У них немає можливості відслідковувати пересування людей і немає 14-денного карантину для спортсменів і журналістів. Теоретично, якщо б вони могли реалізувати всі заходи, то бульбашка б працювала, але цього не зробили. І кожен день по телебаченню і в Інтернеті показують відео з людьми, які просто ходять куди хочуть», — зазначає Кендзі Сібуя.

Очільник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах минулого тижня наголосив, що тестування і карантинні правила зводять ризик передачі вірусу від спортсменів жителям Японії нанівець. Однак експерт відзначає, що ситуація в реальності прямо протилежна, і що Японії загрожує новий спалах через поширення заразнішого і смертоноснішого дельта-штаму.

Він також висловив жаль, що Олімпійський комітет належним чином не підготувався і не вжив усіх необхідних заходів. Якби він це зробив, то сьогодні, на думку Сібуя, ігри проходили б з глядачами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ