Вступити до родини ATR

Наймасштабніші пожежі в історії Туреччини — почалося розслідування причин займання: ZAMAN

2 серпня 2021, 09:13
781

Влада Туреччини кинула всі сили на приборкання десятків лісових пожеж, що вирують на півдні. Задіяли понад 10 тисяч пожежних, десятки гелікоптерів, сотні бульдозерів та пожежний танк.

Повідомляється про чотирьох загиблих у лісистій місцевості. 183 людини звернулися по допомогу, більш як півсотні були госпіталізовані. Понад сотню приватних осель вигоріли.

В адміністрації президента Реджепа Ердогана вже повідомили про початок розслідування причин займання. Відповідальність за підпал вже взяло на себе молодіжне лівацьке угруповання «Діти вогню». Про це повідомляють місцеві медіа.

«Ми не залишимо в біді жодного співвітчизника. Після оцінки збитків, наше міністерство довкілля, організація ТОКІ займеться відновленням спалених будинків. Дай Аллах, господарі невдовзі повернуться додому», — каже президент Туреччини.

Нагадаємо, що у туристичній провінції Анталія евакуювали 18 сіл і районів. Ще 16 — у провінціях Адана і Мерсін. Вогонь поширюється швидко. Сприяють спека і сильний вітер. Загалом минулого тижня у 17 провінціях на узбережжі Егейського та Середземного морів Туреччини спалахнуло понад 60 лісових пожеж. Президент країни назвав це атаками і пообіцяв притягнути до відповідальності винних. 36 із цих лісових пожеж локалізовані, інші 17 продовжують гасити. Володимир Зеленський у своєму Twitter висловив співчуття турецькому колезі на тлі руйнівних пожеж. Державна служба надзвичайних ситуацій вже спрямувала на допомогу Туреччині два екіпажі пожежних літаків із групою забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ