Вступити до родини ATR

Зупинити потік нелегальних мігрантів — Туреччина будує бетонну стіну на кордоні з Іраном: ZAMAN

2 серпня 2021, 09:32
609

Туреччина будує бетонну стіну на кордоні з Іраном. Вона має зупинити потік нелегальних мігрантів, здебільшого з Афганістану.

Стіна простягнеться майже на 65 кілометрів у східній провінції Ван.

Останнім часом у Туреччину стало прибувати більше афганців. Багато мігрантів тікають від насильства у зв'язку з наступом Талібану. У міру того, як США та їхні союзники виводять війська з країни, угруповання захоплює все більші території.

«В минулому році ми затримали на кордоні 105 тисяч мігрантів. У цьому число біженців, схоплених на кордоні, вже перевищило 55 тисяч», — звітує місцевий губернатор Емін Більмез.

Афганці проникають до Туреччини через Іран багато років. Більшість з них прагнуть потрапити до Європи. І в ЄС вже почали турбуватися з приводу нової хвилі біженців. Так, нещодавно в Егейському морі берегова охорона Туреччини перехопила човен, на борту якого знаходилося понад 200 афганських мігрантів. Вони прямували до Європи. А минулого тижня прикордонна служба Туреччини оголосила, що затримала недалеко від іранського кордону 1500 нелегальних мігрантів. Більшість були афганцями. У Туреччині вже знаходиться майже чотири мільйони сирійських біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ