Вступити до родини ATR

Евакуація через пожежі на півдні Туреччини — з Мармарису вивозять туристів і місцевих: ZAMAN

3 серпня 2021, 09:54
524

З курортного міста Мармарис у Туреччині евакуюють туристів і місцевих жителів, серед яких багато британських емігрантів.

На човнах і катерах людей доставляють у безпечні місця, оскільки сюди підбираються пожежі.

«Президент начебто притягнув до відповідальності кількох винних у цьому саботажі, але я вважаю, що також винна погода. Дуже жарко, і навколо ліс. Але я хочу відзначити роботу рятувальників, пожежників і добровольців. Вона фантастична», — каже британець Гаррі, що проживає у Туреччині.

Вже п'ятий день горять ліси на узбережжі Середземного та Егейського морів у Туреччині. Число жертв вогню зросло до восьми. Більшість з понад 100 осередків займання вдалося локалізувати. Проте, пожежі все ще тривають в Манавгаті, Мармарисі та Міласі. Із деяких житлових районів і готелів евакуювали людей. Влада Туреччини каже, що час загорянь і їх площа вказують на підпал. Ведеться розслідування. Загалом, лісові пожежі в спекотні літні місяці на півдні Туреччини трапляються часто. Але цього разу вони охопили набагато більшу територію.

Турецькі метеорологічні служби прогнозують, що найближчим часом в прибережних районах Егейського і Середземного морів спека не спадатиме. Так, температура в Анталії досягне 43-47 градусів за Цельсієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ