Вступити до родини ATR

8 місяців обмеження свободи — окупанти винесли вирок голові Судакського регіонального Меджлісу Ільверу Аметову: ZAMAN

6 серпня 2021, 08:02
884

Окупаційний «суд» Судака засудив голову Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова до 8 місяців обмеження свободи. Його звинуватили у незаконному зберіганні частин зброї.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Сторона захисту з таким рішенням окупаційного «суду» не згодна. Після отримання повної версії вироку, його будуть оскаржувати та вимагати припинення сфабрикованої «справи» проти Ільвера Аметова.

За словами адвоката Олексія Ростовцева, це звинувачення не обґрунтоване. По-перше, матеріали «справи» зібрані з порушеннями, тому, «суд» їх взагалі не мав розглядати. По-друге, Ільвер Аметов частини старовинної зброї зберігав у своєму домашньому музеї, тому його можна було звинуватити лише у незаконному колекціонуванні. А це є не кримінальною справою, а лише адміністративною.

За рішенням окупаційного «суду», Ільверу Аметову заборонено залишати територію, визначену судом. Він періодично повинен відмічатися в окупаційному відділку поліції та не має права відвідувати громадські місця. 

Повне рішення «суду» Ільверу Аметову ще не вручили, тому територія обмежень та інші обмежувальні заходи невідомі. 

Нагадаємо, що окупанти майже 2 роки розглядали «справу» щодо Ільвера Аметова. На кожне судове засідання збиралося чимало людей. Вони переконані, що надумана справа проти голови регіонального Меджлісу — це спроба тиснути на весь народ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ