Вступити до родини ATR

«Справа» Мустафи Джемілєва — «суд» окупантів повторно допитає ексголову «МВС» Криму Сергія Абісова: ZAMAN

6 серпня 2021, 08:36
681

Сергія Абісова повторно викликають на судилище у «справі» проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

ФОТО: ATR

ФОТО: ATR

Окупаційний «суд» Армянська задовольнив клопотання захисту і чекає на допит у якості свідка Абісова, якого навесні 2014-го року окупанти поставили на чолі так званого «МВС» Криму. 

Окрім того, на допит викликають Живаєва, який тоді ж командував окупаційними прикордонниками, що стояли на межі Криму та Херсонщини, й російського прикордонника, що не пропустив Мустафу Джемілєва на московському летовищі Шереметьєво. 

На засіданні також допитали свідків захисту. Перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял та заступник голови ЦВК Курултаю Назім Меметов 3-го травня 2014 року були на адмінмежі. Згадують, що жодних вказівників про буцімто наявність державного кордону там не було. За їхніми словами, там була лише шеренга озброєних людей без розпізнавальних знаків. А Наріман Джелял чув, як Мустафа Джемілєв казав, що не йтиме до Криму, щоб не спровокувати зіьткнення.

Нагадаємо, що 13 квітня минулого року окупанти звинуватили Мустафу Джемілєва у недбалому зберіганні вогнепальної зброї та у  незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів, а також так званому незаконному перетині держкордону Росії. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3-го травня 2014 роки потрапити до Криму з Херсонської області. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ