Вступити до родини ATR

У Великій Британії пом’якшують карантин — скасували 10-денну ізоляцію для вакцинованих: ZAMAN

6 серпня 2021, 10:20
761

У Великій Британії пом'якшують карантинні правила. Там скасували 10-денний карантин для повністю вакцинованих туристів і британців, які прибувають з Франції.

У Франції різко скоротилася кількість випадків зараження бета-штамом коронавірусу. До середини липня там був оголошений «жовтий» статус. Однак через поширення дельта-штаму його змінили на «жовтий-плюс». Тобто навіть повністю вакциновані мандрівники при в'їзді до Сполученого Королівства повинні були проходити карантин. 

Однак, вже 8 серпня правило скасують і Франція знову стане «жовтою».

Окрім того, зміниться статус Австрії, Німеччини, Словенії, Словаччини, Латвії, Румунії та Норвегії. Їм присвоять «зелений» статус. Тим, хто приїжджатиме з цих країн не потрібно буде самоізолюватись, навіть якщо вони зробили щеплення тільки однією дозою вакцини.

«Поки до нас не можуть приїжджати з країн, включених в «червоний» список. Винятком є громадяни Великобританії, Ірландії чи люди з посвідкою на проживання в нашій країні. І ми рекомендуємо взагалі не їздити в країни з «червоного» списку. Вакцинація у Великобританії йде дуже швидкими темпами. Однак санітарні правила, що постійно змінюються, відлякують зарубіжних мандрівників. Все це заважає відновитися туристичному сектору, що постраждав під час пандемії», — каже міністр транспорту Великої Британії Грант Шеппс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ