Вступити до родини ATR

Пожежі у Туреччині — погашені усі великі вогнища: ZAMAN

13 серпня 2021, 10:27
659

Після 15 днів масштабних лісових пожеж у Туреччині вдалося загасити усі великі осередки.

Про це заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі. 

«Нам вдалося приборкати пожежі. Наразі ми взяли вогонь під повний контроль, але робота триває. І сьогодні, було займання близько 12-ї години у селі Лобанпинар. Ми відреагували за 10 хвилин. Зараз пошкоджені сім районів, кількість евакуйованих перевищила 200 людей. Шестеро людей, які ймовірно причетні до пожеж, під вартою правоохоронних органів. Нині триває розслідування», — звітує він.

У Стамбульському технічному університеті на основі супутникових знімків підрахували площу знищених пожежами лісів у Середземноморському та Егейському регіонах. Вона дорівнює площі 85 футбольних полів. Найбільших руйнувань зазнали провінція Манавгат та Мугла. 

Загалом під час лісових пожеж цього року знищено приблизно 160 тисяч гектарів лісу. Найбільші пожежі вирували у період 2-9 серпня. Дослідження показали, що у пожежах температура поверхні піднімалася  до 100°C. 

Гасити пожежі допомагали рятувальники з України. Вони ліквідували пожежі у районі Дерекой, що за 15 км від курортного Бодрума, на південному заході країни. 

Для допомоги турецьким вогнеборцям  Україна також направила два екіпажі пожежних літаків із групою забезпечення у складі 14 рятувальників. Це — досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ