Вступити до родини ATR

Пожежі в Алжирі — загинуло понад 65 осіб: ZAMAN

16 серпня 2021, 08:27
477

Втомлені та знесилені, алжирці намагаються підручними засобами врятувати свої оселі від вогню. З протипожежного обладнання місцеві мають лише гілки.

«Боремося з цим вогнем п'ять днів. Немає електрики, води, газу, інтернету. Тут нічого немає. Ми втомилися», — кажуть знесилені місцеві.

Пожежі охопили північ Алжиру. У регіоні Кабілія загинуло вже 65 осіб, зокрема 28 військових, яких направили гасити вогонь і рятувати місцевих жителів. 

Втім, деякі сільські мешканці кажуть, що ніякої допомоги від влади так і не дочекалися.

«Величезна пожежа. За хвилину загорілися всі села в регіоні Кабілія. Народ Алжиру кинули. Від влади ми не отримали нічого, крім загроз. Люди об'єдналися, отримуємо допомогу звідусіль», — заявляють жителі.

Гуманітарна допомога ж надходить від пересічних громадян.

«Наша роль — отримувати допомогу з усіх куточків країни і потім розподіляти її серед жителів сіл, особливо серед тих, хто постраждав найбільше», — каже співробітник гуманітарної організації Бен Абдулахед Моханд.

Нагадаємо, що Алжир — одна з країн Середземномор'я, які нині страждають від пожеж на тлі аномальної спеки. Масові займання вирують також у Греції та Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ