Вступити до родини ATR

61 рік колонії суворого режиму на чотирьох — омбудсмен засудила вирок кримським татарам алуштинської «справи про тероризм»

16 серпня 2021, 12:48
847

Південний окружний військовий суд у Ростові-на Дону виніс вирок чотирьом кримським татарам так званої алуштинської групи за сфабрикованою кримінальною «справою про тероризм».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

«Російські прокурори домоглися незаконного ув’язнення кримських татар за злочин, який вони не скоювали. Наші громадяни отримали максимальні терміни відбування покарання у колонії суворого режиму: Ленур Халілов — 18 років, Руслан Месутов — 18 років, Руслан Нагаєв — 13 років, Ельдар Кантеміров — 12 років», — поінформувала омбудсмен.

Людмила Денісова засуджує ухвалене Південним окружним військовим судом незаконне рішення та закликає міжнародну спільноту змусити державу-окупанта припинити безпідставні затримання та судилища над кримськими татарами.

«Здійснюючи судилища над кримськими татарами та іншими незаконно утримуваними громадянами України, країна-окупант РФ порушує норми міжнародного права, Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та Загальну декларацію прав людини. Закликаю представників міжнародних місій, правозахисних організацій та дипломатичного корпусу змусити РФ припинити безпідставні затримання та судилища над незаконно ув’язненими громадянами України та повернути їх на Батьківщину», — наголошує омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ