Вступити до родини ATR

Окупанти вдерлися до п’яти будинків кримських татар — омбудсмен засудила чергові облави на окупованому півострові: ZAMAN

17 серпня 2021, 08:34
895

З 4 години ранку у п’яти будинках кримських татар відбуваються обшуки у Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському та Нахімовському районах окупованого Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

У селищі Строганівка у Сімферопольському районі співробітники російського центру протидії екстремізму, ФСБ та ОМОН проводять слідчі дії у будинку місцевого імама Раіфа Февзієва. До помешкання не пускають адвоката.

Окрім того, за повідомленням Денісової, обшуки відбуваються у будинках місцевих активістів Джаббара Бекірова у селі Тернівка в Балаклавському районі Севастополя, Заура Абдуллаєва у селі Холмовка в Бахчисарайському районі, Рустема Таїрова у селі Повороте Нахімовського району Севастополя та у тому ж районі у селі Фруктове у Рустема Мурасова. Чоловік сьогодні вночі повернувся з Ростова-на-Дону, куди їздив на оголошення незаконного вироку у «справі про тероризм алуштинської групи.

Омбудсмен наголошує, що обшуки окупантів у помешканнях кримських татар є грубим порушенням міжнародних норм, та закликає міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної «влади».

«Обшуки у помешканнях громадян України грубим порушенням міжнародних норм, зокрема статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції — право на повагу до приватного і сімейного життя. Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади та посилити тиск на РФ, з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму», — закликає Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ