Вступити до родини ATR

Окупанти продовжують обирати запобіжні заходи затриманим після облав кримським татарам — черга Рустема Мурасова та Заура Абдуллаєва: ZAMAN

19 серпня 2021, 10:07
635

Окупаційний «суд» Севастополя обирає запобіжний захід двом кримським татарам, яких затримали після масових облав на півострові.

Рустему Мурасову та Зауру Абдуллаєву окупанти закидають «тероризм та спробу захоплення влади у Росії» нібито через причетність до Хізб-ут-Хахрір. 

Цей же «суд» вчора взяв під варту двох інших кримських татар Джеббара Бекірова та Рустема Таірова. Бекірова звинуватили у створенні осередку забороненої у РФ організації, а Таірова вважають її учасником. 

За словами адвоката Сіяра Паніча, який представляв Таірова, окупаційний «суд» не взяв до уваги жодного доводу захисту. 

Водночас, окупаційний «Київський райсуд» Сімферополя ув’язнив імама Раіфа Февзієва до 12 жовтня. 

За словами адвоката Едема Семедляєва, окупаційні «слідчі» вважають, що через наявність в імама українського паспорта, він може втекти та тиснути на свідків. Раіфа Февзієва звинувачують у створенні осередку забороненої у Росії організації Хізб-ут-Тахрір. 

Як повідомляв ATR.ua, 17 серпня, у п’яти будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському та Нахімовському районах окупованого Криму відбулися незаконні обшуки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ