Вступити до родини ATR

Над цим ще треба працювати — Зеленський про Кримськотатарську національно-територіальну автономію

19 серпня 2021, 10:57
926

На думку президента Володимира Зеленського, питання створення Кримськотатарської національно-територіальної автономії потребує детального вивчення, а також узгодження з Офісом президента та корінним народом, чого на разі не було зроблено.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю кримським журналістам на острові Зміїний.

«Це дуже важливий крок, яким повинна займатися Кримська платформа: вивчити законодавство, зміни до законодавства і запропонувати президенту України вже узгоджений з корінним населенням Криму законопроєкт. Я знаю, що за попередньої влади були якісь напрацювання. Чи вони погоджені з моїм офісом? Ні. Чи вони погоджені з кримськотатарським суспільством? Не знаю. Я не знаю, наскільки цей законопроєкт нормальний», — сказав президент.

Водночас голова держави прокоментував нещодавно ухвалений закон про корінні народи. За словами президента, це один з важливих законів, «який говорить саме кримським татарам, що це їхня земля, без натяків, а в реальних діях».

«Я вважаю, що це об’єднує людей, які живуть саме там, які розуміють, що це їхня земля, і про це не просто говорить президент, а закон вже прийнято. Тому такі кроки важливі, щоб ядро людей, які вважають Крим своєю землею і частиною України, не розпадалося. Місцева окупаційна «влада» і Російська Федерація, зокрема, роблять усе, щоб провести межу в кримському суспільстві, щоб розділити цих людей. Ми повинні робити навпаки, все для того, щоб там люди розуміли, що тільки в Україні Крим буде щасливим», — підкреслив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ