Вступити до родини ATR

Пожежі у Каліфорнії — евакуйовано понад 11 тисяч осіб: ZAMAN

20 серпня 2021, 08:05
644

У США намагаються стримати пожежу «Калдор», яка вирує на сході від Сакраменто у штаті Каліфорнія.

Вертольоти безперервно набирають воду в озері Дженкінсон, а дим накрив багато районів округу Ель-Дорадо. За кілька днів вогонь поширився на територію площею понад 21 тисяча гектарів. І стримати його поки не вдається. 

З декількох міст було евакуйовано понад 11 тисяч осіб. Десятки будинків згоріли. Червоний Хрест відкрив тимчасовий центр для близько 60 осіб.

«Мені вперше довелося евакуюватися. А я живу в тому лісі ось уже 20 років. Інші теж мусили виїхати. Завжди сподівався, що зі мною такого не станеться. Але нічого не вдієш», — каже місцевий Том Гоулі.

Водночас, 48 тисяч жителів усієї північної Каліфорнії залишились без електроенергії. Компанія-оператор повідомляє, що вдалася до цього, бо лінії електропередачі може пошкодити вітер чи вогонь. 

Як відомо, пожежа «Калдор» — лише одна з багатьох на заході США. Проте вона одна з двох наймасштабніших. Друга — пожежа «Діксі». Вона палає із середини липня на північному сході від Сан-Франциско. Вже у середу вона охопила понад 250 тисяч гектарів. Це друга за розмірами пожежа в історії Каліфорнії, а також найбільша цього сезону на заході США. 

Лихо спричинило небезпечне поєднання сильних перемінних вітрів і висушеної рослинності. Загалом вогонь знищив щонайменше 1200 будинків і ще 16 тисяч пошкодив. Близько 29 тисяч осіб мусили евакуюватися з хребта Сьєрра-Невада. 

Зазвичай пік пожеж у Каліфорнії настає пізніше. Як очікують, цього року вогонь знищить ще більше території, ніж торік. А проте пожежі 2020-го поки вважали найбільш руйнівними в історії США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ