Вступити до родини ATR

Понад 400 одиниць техніки — у Києві відбувся парад до 30-ліття незалежності України: ZAMAN

25 серпня 2021, 11:51
706

У Києві відбувся парад до 30-ї річниці Дня Незалежності України. До участі залучили 36 парадних розрахунків сил безпеки і оборони та підрозділи збройних сил країн-партнерів, більше 75 літальних апаратів та понад 400 одиниць озброєння і техніки.

Під час святкового параду Хрещатиком крокували 5 тисяч українських військових. Серед них були ті, хто лише нещодавно повернувся з передової. Бійців у парадних одностроях та воїнів у польовій формі люди зустрічали оваціями. 

Слідом крокували «коробки» союзників України — військові зі Сполучених Штатів, Канади, Великої Британії, спільний українсько-польсько-литовський підрозділ та інші. 

Завершив марш зведений оркестр українців, американців, британців та поляків. Разом виконали класичний твір Людвіга ван Бетховена — «Оду до радості».

Потім, у київському небі з’являється авіація — гвинтокрили, винищувачі, військово-транспортні літаки та найбільший і єдиний у світі АН-225 «Мрія». Були представлені також сучасні французькі гвинтокрили Національної гвардії та надзвичайників, літаки, які ще нещодавно допомагали гасити пожежі у Туреччині та Греції. 

Окрім того, Хрещатиком пройшли колони модернізованої та цілком нової техніки українського війська — танки «Оплот», самохідна артилерія, новітні українські броньовики. Серед колон бойової техніки були і берегові комплекси «Нептун», протитанкові ракетні комплекси «Джевелін», безпілотники «Байрактар» та багато іншого. 

Завершили річковим парадом на Дніпрі. Вперше за роки незалежності України поблизу Київського річкового вокзалу бійці демонстрували спільні дії. Два десятки катерів Військово-морських сил України, прикордонники, поліцейські та надзвичайники взяли участь у святковому параді. Глядачі також побачили висадку груп спеціального призначення і десанту на узбережжі із залученням швидкісних катерів Willard і БТР-80. Долучилися до святкування яхти та катери київських яхт-клубів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ