Вступити до родини ATR

Ніщо не свідчило про наявність «кордону» — свідки у «справі» Мустафи Джемілєва: ZAMAN

26 серпня 2021, 08:51
478

Були лише незрозумілі будки і намети, але ніщо не свідчило про наявність нібито державного кордону.

Про це заявили свідки захисту у «справі» лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, під час допиту в окупаційному «суді» Армянська. 

Дінара Сеітгазієва та Еміне Авамілєва розповіли, що 3 травня 2014-го року пішли назустріч Мустафі Джемілєву на межу Криму та Херсонщини. Там їм намагалися завадити озброєні люди у камуфляжі, дехто був у формі «Беркуту». 

Зустрілися з національним лідером на місцевості, де не було жодних згадок про нібито наявність кордону. Бачили лише намети і вагончики. За словами свідків, до Мустафи Джемілєва силовики не потикалися, не пояснювали порядок перебування та документів не перевіряли. 

Також свідки зауважили, що Мустафа Джемілєв, дізнавшись, що його не пропустять до Криму, вирішив не накаляти обстановку. 

Нагадаємо, що у квітні минулого року окупанти звинуватили Мустафу Джемілєва у недбалому зберіганні вогнепальної зброї,  незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів, а також у так званому незаконному перетині держкордону Росії. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 року потрапити до Криму з Херсонщини. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ