Вступити до родини ATR

Поблизу аеропорту Кабула прогриміли вибухи — відомо про понад 100 загиблих: ZAMAN

28 серпня 2021, 09:03
769

Напередодні біля повітряної гавані Кабула сталося два вибухи, ймовірно спричинених смертниками. Вже відомо про більше сотні загиблих.

Серед понад 100 загиблих та багатьох постраждалих, що наразі перебувають у шпиталях — здебільшого цивільні люди, які готувалися до евакуації літаком. 

Окрім того, серед загиблих нарахували щонайменше 13 американських морських піхотинців. 

Американські джерела повідомили, що поблизу летовища зчинилася стрілянина, і всіх громадян США закликали негайно покинути прилеглу територію. 

Пізніше ще один вибух стався біля готелю поблизу аеропорту. Рух «Талібан» повідомив про загиблих серед своїх бойовиків, які охороняли аеропорт. 

Відповідальність за інциденти поклали на угруповання «Ісламська держава». Про можливі напади ІДІЛ попереджали й таліби. 

Президент США Джо Байден звернувся до нації. Назвав загиблих американських військових героями і заявив, що Сполучені Штати знайдуть і покарають тих, хто скоїв теракт.

«Ми не дозволимо терористам припинити нашу евакуацію. Я також наказав своїм командирам розробити оперативні плани із завдання ударів по активах, керівництву та об'єктах організації ІДІЛ. Ми відповімо з силою і точністю у свій час, в обраному нами місці і в обраний нами момент. Тим, хто здійснив цей напад, а також всім, хто бажає Америці шкоди: знайте, ми не пробачимо. Ми не забудемо. Ми вистежимо вас і примусимо заплатити», — відповів президент США. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ