Вступити до родини ATR

Об’єднатися навколо Кримської платформи, аби звільнити й інші території — Зеленський після зустрічі у Кишиневі: ZAMAN

28 серпня 2021, 10:35
700

Президент України Володимир Зеленський закликав країни об'єднатися навколо Кримської платформи для звільнення й інших територій.

Про це президент України заявив після розмови з президентами Польщі, Румунії та Молдови у Кишиневі. 

Там лідери держав зібралися з нагоди святкування річниці Незалежності Молдови. 

Президент Зеленський подякував за участь в установчому саміті Кримської платформи і вважає, що такий майданчик допоможе деокупувати не лише Крим. 

«Я говорив про те, що Кримська платформа може стати майданчиком для пошуку шляхів деокупації й інших територій та розв’язання інших регіональних конфліктів. Лише об’єднавши зусилля, наші держави стають сильнішими і можуть швидко досягти бажаного результату», — підкреслив Зеленський. 

Глава Української держави акцентував увагу на тому, що військова загроза навколо України й надалі залишається високою, критичним є рівень загрози з півночі, де Білорусь використовують як додатковий плацдарм для агресії. Також небезпеку становлять російські війська у Придністровському регіоні Молдови, в загарбаних Абхазії та Південній Осетії. А через активну мілітаризацію Кримського півострова під загрозою опинилося морське судноплавство та загалом торгівля у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ