Вступити до родини ATR

Заплутався у свідченнях і забув обставини облави — у російському суді допитали «фахівця» у «справі» третьої бахчисарайської групи: ZAMAN

28 серпня 2021, 10:58
670

У Південному окружному військову суді, що у Ростові-на-Дону, допитали «фахівця» у «справі» чотирьох кримських татар — Амета Сулейманова, Рустема Сейтмеметова, Сейтумера та Османа Сейтумерових.

Допитаний так званий «фахівець» перебував в оселі Сейтумера Сейтумерова під час облави. Він нібито оглядав електроніку, компакт-диски та флешки, вилучені в обійсті бранця. 

За словами адвоката, під час допиту «фахівець» почав плутатися у свідченнях і лише після втручання окупаційних суддів почав торочити, що нічого не пам’ятає.

Окрім того, на засідання продовжили допит свідків захисту. За словами адвоката Едема Семедляєва, за час судилища допитано вже 51 свідка захисту. Всі вони характеризують бранців лише з позитивного боку. Закиди про нібито тероризм чи екстремізм відкидають.

Нагадаємо, що чотирьох кримських татар — Амета Сулейманова, Рустема Сейтмеметова, Сейтумера та Османа Сейтумерових через нібито причетність до забороненої у РФ релігійної організації Хізб-ут-Тахрір звинувачують у тероризмі та спробі захоплення влади у Росії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ