Вступити до родини ATR

Вакцинований проти волі — стан здоров’я українського бранця Геннадія Лимешка стрімко погіршується після щеплення «Супутником V»: ZAMAN

1 вересня 2021, 08:41
762

Після щеплення «Супутником V» у російській колонії, стан здоров’я українського бранця Геннадія Лимешка стрімко погіршується.

За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, у політв’язня почалася тахікардія та сильні головні болі. 

Омбудсмен звернулася до російської колеги з вимогою про невідкладну медичну допомогу політв’язню. 

«Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити надання Геннадію Лимешку необхідної меддопомоги. Прошу Генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського терміново відвідати Геннадія Лимешка», — написала Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, що співробітники ФСБ  затримали чоловіка в окупованому Криму взимку 2017-го року. Окупанти назвали його агентом СБУ і звинуватили у нібито підготовці терактів на півострові. Згодом, окупаційний «Судакський міський суд» засудив Лимешка до 8 років позбавлення волі. Керівництво Ставропольської колонії, де утримується Геннадій, погрожувало йому штрафним ізолятором та забороною спілкування з родичами. Так, бранця змусили підписати згоду на вакцинацію несертифікованою у світі вакциною.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ