Вступити до родини ATR

Кримські студенти в українських ЗВО — побільшого звернень через спеціальні програми: ZAMAN

2 вересня 2021, 08:59
674

Порівняно з минулим роком, цьогоріч до Херсонського державного аграрно-економічного університету побільшало звернень з окупованого Криму.

Амаль Юнусов із Сімферополя подав документи до Херсонського державного аграрно-економічного університету. Згодом склав необхідні іспити й тепер навчатиметься на економіста. 

Хлопець хоче отримати знання й податися до українських мегаполісів. 

«З дитинства мені казали, що це дуже престижно та найбільш важливо для розвитку країни. У майбутньому я б хотів стати керівником якоїсь компанії чи працювати у державній адміністрації», — мріє вступник з Криму Амаль Юнусов.

До приймальної комісії прийшов і Фахрі Мухтаров. Його теж зараховано до вишу, а себе він хоче присвятити туристичній справі. 

«Вибій такий, тому що це дуже розвинено в моєму регіоні, і я захоплююся цим, давно хотів поступити. У мене багато друзів вже тут навчаються. Хочу у подальшому працювати або в Криму, або в Карпатах, або в Одесі», — каже хлопець. 

Тетяна Панкратьєва керує освітніми центрами Крим-Україна та Донбас-Україна у цьому ЗВО. Каже, документи почали приймати з 7 червня, а працюватимуть майже до кінця вересня. 

«Таких вступників ми можемо зараховувати на контрактну форму навчання і одразу пишемо заяву про переведення на бюджет. Ці додаткові бюджетні місця ми замовляємо у Міністерства освіти і науки України», — розповідає вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ