Вступити до родини ATR

Крим залишається на міжнародному порядку денному — Боррель про Кримську платформу: ZAMAN

6 вересня 2021, 09:09
525

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає саміт Кримської платформи потужним сигналом про те, що Крим залишається актуальною проблемою на міжнародному порядку денному.

Про це він розповів у інтерв’ю «Радіо Свобода».

За словами Борреля, саміт став важливою подією для роздумів про те, що ще ЄС та інші міжнародні партнери можуть зробити для підтримки людей, які страждають через жахливу ситуацію з правами людини на півострові.

За його словами, як у своїх двосторонніх контактах, так і на міжнародних форумах ЄС і надалі нагадуватиме про порушення прав людини, зокрема кримських татар, про політичні переслідування, примусовий призов на військову службу і мілітаризацію півострова Росією

«Україна може розраховувати, що підтримка постраждалого від конфлікту населення залишається для Євросоюзу пріоритетом. Це включає заходи щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам, посилення інформаційної безпеки в Україні, особливо в регіонах, які постраждали від дестабілізуючих дій Росії, а також реінтеграції ветеранів», — каже верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ