Вступити до родини ATR

ФСБ окупантів звинуватила українську розвідку в організації «диверсії» у Криму — «залучали» Нарімана Джеляла й братів Ахтемових: ZAMAN

8 вересня 2021, 09:54
578

Окупанти звинуватили українську розвідку та Меджліс кримськотатарського народу у диверсії на газопроводі.

У ФСБ окупантів навіть опублікували пропагандистський ролик, де показали нібито ту саму пошкоджену трубу у Перевальному під Сімферополем. 

Записали псевдозізнання братів-бранців Азіза та Асана Ахтемових, яких окупанти викрали з власної домівки в ніч проти п’ятниці, понад доби тримали без їжі та води, а на ролику розмили ім обличчя. 

На відео помітно, що коли бранці розповідають про нібито підготовку диверсії, затинаються у складній термінології. 

Окупанти заявили, що за нібито підрив газопроводу кримськотатарські бранці отримали по 2 тисячі доларів від Меджлісу та української розвідки, які за версією окупантів, спільно готували план пошкодження труби у Перевальному. 

Окупанти заявляють, що братів Ахтемових нібито завербували у херсонському МакДональдз, а вибухівку буцімто отримували у шматках сиру. 

Окупаційний «голова» Криму похизувався облавою і пригрозив усім, хто вийде на підтримку бранців.     

Нагадаємо, що хапати і затримувати тих, хто хотів дізнатися про долю 5 викрадених кримських татар, почали наступного дня після облави. На людей, які вийшли до будівлі окупаційного управління ФСБ у Сімферополі, накинулися озброєні кийками омонівці. Без розбору хапали чоловіків, жінок та літніх людей. Десятки людей вивезли до окупаційних відділків поліції та склали протоколи. Згодом десятки людей зібралися під стінами окупаційного «Київського райсуду» Сімферополя, де розпочали судилища над Ельдаром Одамановим, Шевкетом Усеіновим, братами Ахтемовими та Наріманом Джелялом. Навколо присутніх ходили окупаційні поліціянти з камерами та гучномовцями, перекрикували адвокатів та погрожували людям.

Так звані «зізнання» брати Ахтемови давали після тортур. Адвокати переконані, що бранці перебувають під неабияким психологічним та фізичним тиском з боку окупаційних силовиків. А під час судилища політв’язні майже не реагували та не піднімали голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ