Вступити до родини ATR

У «справі» третьої бахчисарайської групи допитали 55 свідків захисту проти двох «прихованих свідків» окупантів — адвокат: ZAMAN

9 вересня 2021, 07:02
558

Окрім нещодавніх затримань та викрадень людей, окупаційні «суди» Криму продовжують розглядати «справи» раніше затриманих кримських татар за надуманим звинуваченням у тероризмі.

У «справі» трьох кримських татар Османа та Сейтумера Сейтумерових і Рустема Сейтмеметова, яких затримали торік у Бахчисараї, та через нібито причетність до забороненої у РФ релігійної організації Хізб-ут-Тахрір звинуватили у тероризмі, допитали 55 свідків захисту проти двох свідків обвинувачення, які були приховані.

«Ми продовжили допит свідків захисту, допитали чотирьох жителів Бахчисараю — це сусіди, друзі, родичі, які знають хлопців протягом тривалого часу, які відвідували мечеть Тахтали Джамі та розповіли, що там не проводилося жодних прихованих зібрань. Загальна кількість свідків сягнула 55 людей. Це проти двох «прихованих свідків» окупантів, які майже на усі наші питання казали, що нічого не пам’ятають», — каже адвокат Едем Семедляєв.

Водночас, окупаційний «суд» Севастополя залишив під вартою Рутема Мурасова, якого окупанти схопили 17 серпня разом з чотирма іншими кримськими татарами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ