Вступити до родини ATR

Переслідування через журналістську діяльність — окупанти навідалися до Айдера Кадирова: ZAMAN

9 вересня 2021, 07:57
615

Окупанти навідалися на місце постійної роботи громадянського журналіста Айдера Кадирова.

У Сейітлєр (Нижньогірському) Айдер Кадиров має СТО. Зранку туди прийшли співробітники окупаційної поліції і запросили чоловіка до райвідділку на розмову. Після відмови, поліціянти виписали йому офіційну повістку з вимогою з’явитися протягом години. 

Адвокат порадила Айдеру Кадирову не йти на цю бесіду, оскільки його мали запросити завчасно. Після цього, на СТО навідалися співробітники карного розшуку. Вони нібито отримали скаргу, що СТО Кадирова працює незаконно, і вони мають намір це перевірити. 

Айдер Кадиров як громадянський журналіст 4 вересня знімав біля будівлі ФСБ у Сімферополі, де зібралися люди, які хотіли знати, де п’ятеро викрадених кримських татар. Того дня 58 людей було затримано, серед них був і Айдер Кадиров. Багатьох звинуватили у порушенні карантинних обмежень і склали адміністративні протоколи, які невдовзі розглянуть окупаційні суди. 

Раніше окупаційний «Нижньогірський райсуд» визнав Айдера Кадирова винним у неповідомленні про злочин. На думку окупантів, він листувався з таким собі Уміджоном Дададжоновим, який за версією ФСБ брав участь в діяльності ІДІЛ. За це Айдеру Кадирову присудили штраф у 30 тисяч рублів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ