Вступити до родини ATR

Меджліс закликає до консультацій в рамках Кримської платформи через репресії на окупованому півострові — Рефат Чубаров виступив зі зверненням: ZAMAN

9 вересня 2021, 10:04
895

Меджліс кримськотатарського народу закликає до термінових міждержавних консультацій на тлі нової хвилі репресій в окупованому Криму.

Звернення до президента України та країн-учасниць Кримської платформи опублікував голова представницького органу кримських татар Рефат Чубаров. 

Він наголосив, що в окупованому Криму почався нових виток репресій проти корінного кримськотатарського народу. Вони спрямовані, зокрема й на тих, хто брав участь в інавгураційному саміті Кримської платформи. 

За словами Рефата Чубарова, країни та організації учасниці платформи мають відстоювати задекларовані принципи.

«Свої злочинні дії російські окупанти намагаються закамуфлювати терміново сфабрикованою справою про «диверсійний акт», нібито організований Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України за участю Меджлісу кримськотатарського народу. Повідомлення, що надходять з окупованого Криму, свідчать про ведення російськими окупаційними силовими органами відкритого стеження за кримськими татарами та їхніми родинами. З метою запобігання катастрофічним наслідкам репресій, що розгортаються в ці дні в Криму по відношенню до корінного кримськотатарського народу, і звільнення всіх кримських політв'язнів, позбавлених волі російськими окупантами, Меджліс кримськотатарського народу закликає вас до термінового проведення міждержавних консультацій в рамках Кримської платформи», — наголошує Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ