Вступити до родини ATR

Під’єднували до вух дроти і катували струмом — адвокат підтвердив знущання окупантів над незаконно затриманим Асаном Ахтемовим: ZAMAN

10 вересня 2021, 08:37
758

Адвокат Айдер Азаматов в ефірі Телеканалу ATR підтвердив катування Асана Ахтемова, якого окупанти звинуватили у нібито диверсії на газопроводі.

Про це адвокат розповів у прямому ефірі Bugün. 

Подробиці захисник дізнався від Азіза Ахтемова, з яким зустрівся у СІЗО Сімферополя. Його окупанти також звинувачують у нібито підготовці диверсії. 

«Він розповів, яких тортур зазнав Асан. Спочатку його били. Били у живіт, інші частини тіла, але по обличчю не били, щоб не залишалися явні сліди. Згодом його вивезли до лісу в бік Бахчисарая. Вказали на яму і сказали, «якщо не говоритимеш, що ми сказали, і не підпишеш, ми тебе застрелимо і тут закопаємо, і ніхто тебе не знайде». Запропонували й інший варіант. Мовляв, ти від нас втікаєш, ми тебе застрелимо і скажемо, що намагався втекти. Вже після цього Асан погодився говорити і підписувати зізнання. Потім його привезли до підвалу, до вух під’єднали дроти і пустили струм. Водночас били і сильно катували. За словами Азіза, Асан дуже сильна людина, але вони зламали цю сильну людину і змусили зробити те, що їм треба», — розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ