Вступити до родини ATR

Штраф у розмірі 5 тисяч рублів — «суд» окупантів винес перший вирок щодо затриманих 4 вересня кримських татар: ZAMAN

11 вересня 2021, 08:01
751

Окупаційні «суди» почали виносити присуди щодо кримських татар, які 4 вересня вийшли до будівлі ФСБ з вимогою дізнатися про 5 викрадених співвітчизників.

Перший штраф у розмірі 5 тисяч рублів призначили члену Меджлісу Ібрагіму Чегертмі. Його визнали винним у порушенні карантинних обмежень. 

За словами адвоката Хатідже Мамут, окупаційний «суд», відкинувши всі аргументи захисту, визнав Чегертму винним. За словами адвоката, рішення вже було готове, оскільки на підготовку рішення окупаційний «суддя» витратив лише 5 хвилин, а зачитував більше 10. 

Нагадаємо, що 3 і 4 вересня окупанти затримали Ельдара Одаманова, братів Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеінова, а також першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, звинувативши у підготовці диверсії на газопроводі у селі Перевальне під Сімферополем. Більше доби про викрадених зі своїх осель не було інформації. Десятки людей, серед яких родичі викрадених, зібралися біля головного управління ФСБ у Сімферополі. ОМОН та Росгвардія затримали 58 людей. Двох звинуватили у непокорі окупаційним поліціянтам, а решту — у порушенні карантинних обмежень. Людей автобусами відвезли до окупаційних відділків поліції, де на них склали адмінпротоколи. 9 вересня почали розглядати перші протоколи. Водночас окупаційні поліціянти почали навідуватися до осель затриманих — відомо щонайменше про 10 випадків. Людям повідомляють, що вони перебувають під контролем окупаційних силовиків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ