Вступити до родини ATR

Припинити незаконні арешти кримських татар — ВР закликала міжнародних партнерів посилити співпрацю у рамках Кримської платформи: ZAMAN

11 вересня 2021, 10:06
648

Припинити незаконні обшуки, викрадення та арешти кримських татар, зокрема Ельдара Одаманова, Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова і першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Верховна Рада звернулася  до національних урядів і парламентів інших держав, міжнародних організацій із закликом посилити політичний, дипломатичний та санкційний тиск на Росію у зв’язку з численними порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях. 

Депутати закликали міжнародних партнерів посилити співпрацю у межах Кримської платформи для звільнення та відновлення у правах незаконно затриманих представників корінного народа України. 

«Наріман Джелял зараз у СІЗО, у спецблоці, і ця банда Аксьонова під прикриттям Путіна починає нову хвилю боротьби проти кримськотатарського народу за етнічною ознакою. Наявні передумови того, що всі кримські татари будуть звинувачуватися окупантами як народ, який вони називають терористами. Давайте будемо робити такі кроки, які спонукатимуть учасників Кримської платформи приймати більш рішучі дії проти окупантів», — виступив з трибуни ВР депутат «Європейської солідарності» Ахтем Чийгоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ